'Residentie Van der Donckt' in Brakel

'Residentie Van der Donckt' in Brakel

Welkom in ‘Residentie Van der Donckt’, een project met 52 erkende assistentiewoningen gelegen in een rustige, groene omgeving te Zegelsem (Brakel). Officieel beschermd als Vlaanderens uniek kasseidorp, alom bekend van het Vlaamse wielerseizoen, een parel in de Vlaamse Ardennen.De groep assistentie-woningen dankt zijn naam aan de oorspronkelijke familie-eigenaars die in dezelfde straat nog een brouwerij uitgebaat hebben.

De site bestaat uit 2 gebouwen. Het 1ste gebouw is gelokaliseerd in het voormalige klooster aan de Sint-Ursmaruskerk te Zegelsem. De voorgevel van het klooster blijft bestaan o.w.v. het beschermd dorpszicht. Het 2de gebouw komt op de Teirlinckstraat, nabij de voormalige brouwerij Van der Donckt. Beide gebouwen zullen ondergronds verbonden zijn met elkaar, waardoor iedereen alle faciliteiten van de gebouwen en omgeving kan benutten op een veilige en beschermde manier. Er is voldoende parkeergelegenheid voorzien: zowel ondergrondse parkings als bovengrondse staanplaatsen en een grote fietsenstalling.
Er wordt enorm veel belang gehecht aan het behouden van het groene uitzicht van de landelijke gemeente, daarom zal het overgrote deel van de omgevingsaanleg bestaan uit groenvoorziening. Er zal een park aangelegd worden op de site met de mogelijkheid om er te tuinieren.

Energiezuinig concept

De nadruk van dit project ligt op het energiezuinige concept. De gebouwen worden zo opgericht dat ze een zeer kleine ecologische voetafdruk hebben. Dit wordt gerealiseerd met een doordachte aanpak op verschillende gebieden: enkel en alleen duurzame en kwalitatieve materialen worden aangewend, de CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd, duurzame en hernieuwbare energie wordt ter plaatse opgewekt d.m.v. geothermie/aardwarmte en zonne-energie.

Hedendaags en stijlvol

De assistentiewoningen zijn stuk voor stuk hedendaagse en stijlvolle appartementen. Elke wooneenheid bestaat uit een gezellige leefruimte, een volledig uitgeruste keuken, een bergplaats, slaapkamer, een ingerichte badkamer en een ruim privéterras. De woningen zijn bovendien optimaal voorzien van isolatie, vloerverwarming en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Door dit alles genieten de bewoners van een aangenaam wooncomfort en beperkte energie-uitgaven.

Brede waaier aan activiteiten

Ook aan vrijetijdsbesteding van de bewoners is er gedacht. Er wordt een brede waaier aan activiteiten aangeboden, gaande van een wekelijkse koffieklets in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes tot gezamenlijke uitstappen voor de geïnteresseerden. Op de site zelf zijn er ook tal van faciliteiten voorzien. Zo kan je er bijvoorbeeld naar de kapper en is er een afzonderlijke wellnesschalet in de tuin, met bubbelbaden, sauna, fitnessruimte en dergelijke. In het kloostergebouw is een unieke ontmoetingsruimte aanwezig, waar men kan afspreken met medebewoners en/of vrienden en familie en waar bv. verjaardagsfeestjes kunnen gehouden worden. Wie een hapje wilt eten, kan terecht in het restaurant van de taverne.

Pendeldiensten voor uitstappen en winkelbezoeken worden wekelijks georganiseerd.

Enkele slaapkamers zijn op de kloostersite voorhanden die kunnen gebruikt worden door familie, bezoekers of vrijwilligers om er te overnachten.

Deze assistentiewoningen zijn het gedroomde verblijf voor actieve senioren die comfortabel van het leven willen genieten in het midden van een prachtig heuvellandschap met mooie vergezichten en tal van idyllische plekjes.

‘Residentie Van der Donckt’ staat voor kwalitatief wonen met aandacht voor comfort, privacy en zorg. Kortom, het is er heerlijk thuiskomen in een oase van rust!

Adresgegevens

Teirlinkckstraat 22- 28

9660 Brakel - Zegelsem

https://www.residentievanderdonckt.be

 

Bouwheer: Bouwonderneming De Vreese Guy bvba

Interesse? Contacteer ons hier

Afbeeldingen